Nettle chips with Porcini Salt


METTÄ nettle chips and porcini salt
WARNING! These can cause a serious addiction: Homemade crispy nettle chips with METTÄ Porcini Salt.
These are super easy to make if you are able to use fresh nettle. Forage fresh nettle. Goutweed and young fireweed work too. Use only the leaves of the plant. Spread olive oil on the leaves, use cooking brush to spread the oil evenly. Use gloves to avoid the stinging. Sprinkle our Porcini Salt on top and fry in the oven for approx. 7min in 200C. The chips are ready when the leaves are crispy, but not brown. The heat will remove the stinging effect.

Nokkossipsit Tattisormisuolalla

Ihanat nokkossipsit syntyvät helposti tuoreista nokkosista ja METTÄ Tattisormisuolasta. Huomioi että nokkosen satokausi on pitkä, ja jos jaksat hieman laiduntaa lähinokkospuskaa, niin se kasvattaa uusia lehtiä vielä pitkään syksyyn.
Kerää nokkossipseihin vain lehtiä. Niitä ei tarvitse ryöpätä, paistaminen tuhoaa poltinkarvat. Laita lehdet leivinpaperin päälle uunilevylle ja voitele oliiviöljyllä käyttäen sivellintä. Ripottele päälle Tattisormisuolaa. Paista uunissa noin 7 minuuttia  200 asteessa. Nokkossipsit ovat valmiita, kun nokkoset ovat mukavan rapeita, mutta eivät ruskeita. Nauti heti.

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published