Rose Hip + Roseroot Spread


Autumn and all its lovely colours are here. Bu so is flu season. Eating healthy, nutrient rich, natural food can help boosting your immunity. Here’s one tip for an ultimate immunity booster superfood: sugar-free homemade rose hip spread with with our Roseroot Crush. Rose hips are full of vitamin C + other good stuff and roseroot (Rhodiola Rosea) is a strong herb that works as an adaptogen, a natural substance that can increase your body’s resistance to stress. Roseroot also refreshes the body and helps to focus, naturally without caffeine. This spread also tastes SUPER GOOD and because the berries are not boiled, all the vitamin C is  preserved!
mettä rose hip and roseroot jam
The recipe is really simply. Remove the seeds of the rose hips and use a blender to smash them evenly. Add some honey of soft dates to sweeten if needed. Then add 1 tbsp or more Roseroot Crush per 2dl of jam and mix well. Store the spread in the fridge and use within a week. It's lovely with oatmeal and yoghurt and on bread or cookies for example.
mettä rose hip and roseroot jam

Ruusunmarja-ruusujuurilevite

Niin upea kun syksy onkin kauniine väreineen ja tunnelmallisine kynttiläiltoineen, tuo se mukanaan myös sitkeät flunssapöpöt. Onneksi omaa vastustuskykyä voi kehittää monin tavoin, ja luonnostamme löytyy myös syyssesonkina monia vastustuskykyä tukevia luonnonkasveja. Kasvien juuret ovat voimakkaimmillaan syksyisin (ja aikaisin keväälla) ja monet pensasmarjat, kuten ruusunmarja, marja-aronia ja pihlaja ovat nyt parhaimmillaan. Nämä syysmarjat ovat ihan liian vähän käytettyjä ottaen huomioon niiden yleisyyden ja helppouden kerätä, puhumattakaan niiden huimista ravinteista ja terveysvaikutuksista. Ruusunmarjasta lisää esimerkiksi täällä.
Ruusunmarjoista voi valmistaa helposti ihanan levikkeen tai hillokkeen, johon sopii makunsa puolesta loistavasti tuikata mukaan ruusujuurta. Ruusujuuri on  voimakas adaptogeeni, joka voi auttaa elimistöä sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin ja auttaa taistelemaan stressiä vastaan. Ruusujuuri myös luonnollisesti virkistää ja parantaa keskittymiskykyä, ilman kofeiinia.
mettä rose hip and roseroot jam
Tämä resepti on supersimppeli ja maistuu niin ihanalle. Koska ruusunmarjoja ei keitetä, on C-vitamiinipitoisuus tuoreiden marjojen veroinen. Kuori siemenet pois ruusunmarjoista ja heitä blenderiin ruusujuuren ja (makeutusta tarvittaessa) hunajan kanssa. Lisää Ruusujuurirouhetta 1 rkl per 2 dl ruusunmarjaa. Nauti esimerkiksi puuron tai jogurtin kanssa ja leivän tai keksin päällä. Säilytä jääkaapissa ja syö viikon kuluessa, mutta huomioi säilytys heikentää vitamiinipitoisuutta.
mettä rose hip and roseroot jam

Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published